best ke satu???

menjadi lumrah manusia suka kepada nombor satu. satu malaysia, no1 dalam kelas. di sdar ad satu jemaah satu salam. tapi best sangat ke nombor satu ni sampai semua orang hendak sangat nombor satu ni… hurm.. ntah lah…

‘ALLAH, TIADA TUHAN SELAIN DIA’ potongan ayat kursi. perkara ini menunjukkan bertapa bestnya no1. boleh anda bayangkan jika kita dua atau lebih? sudah pasti tuhan yang banyak tersebut akan  akan bergaduh dan sistem pentadbiran tuhan juga ibarat politik dunia.. namun alhamdulillah, kita sebagai umat islam hanya mempunyai satu tuhan iaitu ALLAH yang selayaknya kita sembah. allah tiada dua.

hai senangnya dalam hati, kalau beristeri dua. seperti dunia hai ana yang punya…huhu… seronokkan bagi lelaki yang mampu beristeri lebih dari satu dengan adil. huh… bersyukur saya kalau dapat berlaku sedemikian. tapi bahagiakah wanita yang menjadi madu? hurm. ada yang  berpendapat bahawa isteri kedua ini merupakan perampas kebahagiaan tetapi sedarlah, isteri kedua ini telah menghadiaahkan payung emas buat isteri pertama.

cuba anda bayangkan kalau dunia ini semuanya menjadi satu. satu bahasa, satu bangsa, satu agama, satu isteri, satu generasi…hurm… satu apa lagi erk??? bosankan kalau semua satu. tidak dapatlah kita berjuang menegakkan agama islam. tidak dapatlah kita mempelajari bahasa antarabangsa. hurm. lebih malang lagi kalau dunia ini hanya mempunyai satu jantina. huh… kepada siapa saya hendak berkahwin ea??huhu

sedarlah semua ciptaan allah ini adalah yang terbaik untuk kita. banyak hikmah dalam penciptaan alam ini. sesungguhnya allah mencipta manusia ini berpuak-puak agar kamu berkenal-kenal. fikir-fikirkanlah. satu itu utama tetapi jangan kita hentak men1kan semua perkara. hayatilah warna warni kehidupan.

salam ukhuwwah daripada captainqudwah

Advertisements

One response to this post.

  1. Posted by sayaanakabah on 11/11/2011 at 14:51

    Agama… walau berapa banyak agama sekalipun yg wujud, yang benar hanyalah satu. ISLAM 🙂

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: